Anemoon

Mama, je vertelde eens dat verhaal over de oorlogsgod en de liefdesgodin. De oorlogsgod was stoer en sterk en mannelijk. De liefdesgodin was elegant en mooi en lekker. Ze seksten. Seksen, seksen, seksen. Er kwam een kind van met een rare naam. Het was een jongen, ook stoer en sterk en mannelijk. Op een dag stond hij zich te wassen aan de oever van een vijver, toen er een nimf verscheen die met hem wilde paren. Zij was elegant en mooi en lekker en hongerig. Ze zwom naar hem toe en verleidde hem. Hij wilde haar niet. Hij wilde niet seksen. Toen trok ze hem met geweld het water in en daar versmolten ze dan toch op magische wijze tot een wezen met een flietertje en een muisje.

Kan dat, mama, dat je kindjes maakt zonder dat je daar iemand anders voor nodig hebt? Parhenogenese dan, zoals bij wandelende takken. Of zoals anemoonvissen, dat je eerst man bent en dan vrouw. Of eerst vrouw en dan man, zoals de lipvissen, mama.

Op school vandaag zei Wouter: hoe lullig is een kutje en hoe kut is een lulletje. Ik moest daarover nadenken en ik had er geen antwoord op.

Mama, ik zit met een vraag. Kan ik ze ook niet allebei hebben? Een kutje en een lulletje.

Ja, jullie hebben een jongetje van mij gemaakt. Gemaakt, ja. Maar doe dat dan lekker opnieuw? Ik kruip weer bij jou naar binnen, mama, en dan zuigt papa mij weer op en dan doen jullie alles lekker opnieuw, maar nu zorgen jullie ervoor dat ik ze allebei heb, piellewietje en kattepoesje. Meeldraden en stamper. O, en dat ik borstjes heb. Zorg ervoor dat ik borstjes heb, borstjes mama, en lang blond haar dat ik in een knotje kan draaien zoals jij dat altijd doet, mama. Van korstjes groeien er borstjes en worstjes.

Mama, niet huilen. Vind je me raar? Ik weet ook niet wat ik ermee moet.
Maar is het goed? Kunnen jij en papa dat voor me doen?
Doe je rok omhoog, mama, dan pers ik me naar binnen.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Kortverhalen, Nieuws, Werk. Bookmark de permalink.